ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

آفت کش های گیاهی شروعی برای صادرات

عدم وجود باقی‌مانده سمی، یکی از مهم‌ترین استانداردهای جهانی برای صادرات محصولات کشاورزی است. در حالی‌که بسیاری از محصولات کشاورزی موجود در کشور، با سموم شیمیایی آفت‌کُشی می‌شوند و در نتیجه، باقی‌مانده سمی موجود در محصولات امکان صادرات این محصولات را از بین می‌برد.

از آن‌سو، وجود باقی‌مانده سمی در محصولات منجر به سرطان یا انواع بیماری‌ها نیز می‌شود. در نتیجه، مردم کشور نیز در خطر قرار می‌گیرند. شرکت نانوسبزآوران طوبی در این نمایشگاه، به ارائه آفت کش های طبیعی و گیاهی پرداخت. هدف از این کار، باز کردن مسیر از بین بردن باقی‌مانده سمی و برآورده کردن استانداردهای مورد نیاز برای صادرات محصولات را فراهم می‌کند.

شرکت نانوسبزآوران طوبی، یکی از غرفه‌داران نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ بود و مدیرعامل این شرکت خانم دکتر مریم نگهبان، با شرکت‌های خارجی از جمله افغانستان و سوریه دیدار داشتند. هدف از شرکت در این نمایشگاه، باز کردن مسیری برای حذف باقی‌مانده سمی از محصولات کشاورزی صادراتی و ایجاد امکانی برای صادرات این محصولات بود.

ششمین گردهمایی فعالین صنعت پسته ایران

ششمین گردهمایی فعالین صنعت پسته ایران

بیشترین سهم مشتریان شرکت نانوسبزآوران طوبی، مربوط باغ‌داران پسته است. با توجه به این‌که تولیدکنندگان پسته اهمیت زیادی به کیفیت تولید محصولات خود می‌دهند و صادرات پسته نیز یکی از پرسودترین صادرات محصولات کشاورزی است. در این نمایشگاه، شرکت نانوسبزآوران طوبی آفت کش های ارگانیک یا گیاهی را به تولیدکنندگان عرضه می‌کند. باغ‌داران پسته با کمک آفت کش های طبیعی طوبی، باقی‌مانده سمی را از محصولات کشاورزی خود برطرف می‌کند. در نتیجه، امکان صادرات محصولات فراهم می‌شود.

بازدید سازمان حفظ نباتات کرمان از باغات تحت پوشش طوبی

بازدید سازمان حفظ نباتات کرمان از باغات تحت پوشش طوبی

آفت کش ارگانیک آرتمیزیا اکو و کنه کش ارگانیک ماریا پرو از شرکت نانوسبز‌آوران طوبی دارای مجوز رسمی از سازمان حفظ نباتات است. همچنین، سایر محصولات نانوسبز‌آوران طوبی نیز در حال پیمودن روال قانونی خود و گرفتن مجوز‌های مورد نیاز هستند. در نتیجه، سازمان حفظ نباتات به‌صورت رسمی بر روی روند کار شرکت طوبی نظارت دارد. در این تصویر، می‌توانیم نظارت حفظ نباتات کرمان بر روی باغات تحت پوشش طوبی در شهرستان شهر بابک را مشاهده کنیم.

نقش آفت‌کش‌های گیاهی با فناوری نوین در کنترل پسیل پسته

نقش آفت‌کش‌های گیاهی با فناوری نوین در کنترل پسیل پسته

این همایش که در روز دوشنبه ۲۴ام اردیبهشت‌ سال ۱۴۰۳ با زحمات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان برگزار شد. همایش «نقش آفت کش های گیاهی با فناوری نوین در کنترل پسیل پسته»، زیرمجموعه «طرح جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشاکرت مردم» بود. در این همایش، خانم دکتر نگهبان مدیرعامل شرکت نانوسبزآوران طوبی، سخنرانی در رابطه با اهمیت استفاده از آفت کش های ارگانیک در حذف باقی مانده سمی و حفظ سلامت محصولات داشته‌اند. در این سخنرانی، خانم دکتر نگهبان به کارآمد بودن آفت‌کش‌های شیمیایی و تأثیرگذاری بالای آن‌ها اشاره کرد و در ادامه، افزود که حجم زیاد استفاده از سموم شیمیایی، منجر به خطرهای جدی برای کشاورزان، مصرف‌کنندگان و سایر حیوانات موجود در محیط زیست می‌شود و همچنین، با مقاومت بیشتر آفات کشاورزی و حشرات می‌شوند.

از سوی دیگر، با توجه به مصرف رو‌ به رشد مواد غذایی در سراسر جهان، استفاده از محصولاتی برای حفظ ایمنی و سلامت محصولات کشاورزی و باغی در سال ۲۰۲۲ به ۱۹.۷ میلیارد دلار رسیده و پیش‌بینی می‌شود که از سال ۲۰۲۳ تا سال ۲۰۳۱، به‌میزان ۷ درصد رشد کند. با توجه به تقاضای روزافزون برای ایجاد ایمنی و حفظ کیفیت مواد غذایی، توسعه آفت کش های بیوشیمیایی موجب افزایش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی می‌شود و به‌تدریج، جایگزین آفت کش های شیمیایی خواهد شد.

در ادامه، مهم‌ترین مزایای آفت کش های بیوشیمیایی را بیان می‌کنیم.

  • ایمنی بالا
  • عدم آلودگی
  • غیرسمی بودن برای انسان و حیوانات غیرهدف
  • عدم ایجاد مقاومت در آفات نسبت به آفت‌کُش

بر اساس دسته‌بندی «سازمان حفاظت از محیط‌زیست ایالات متحده» (EPA)، سه‌دسته کلی از آفت کش های ارگانیک وجود دارند که شامل آفت‌کش‌های بیوشیمیایی، آفت‌کش‌های ماکروبی و آفت‌کش‌های میکروبی می‌شوند. همچنین، آفت‌کش‌های گیاه‌پایه، جزو آفت‌کش‌های بیوشیمیایی محسوب می‌شوند. استفاده از انواع آفت کش های گیاهی، در سراسر جهان رو به گسترس است و در مدیریت یکپارچه آفات و حفظ سلامت محصولات کشاورزی و باغی نقش ایفا می‌کنند. آفت کش های گیاهی، اثرات زیست‌محیطی بسیار کمی دارند و سازگاری آن‌ها با محیط زیست، ایمنی و سلامت بدن مصرف‌کنندگان و کشاورزان را نیز تأمین می‌کند.

در کشور ما نیز، آفت کش های گیاهی برای تولید محصولات سالم و بدون باقی مانده سمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آفت‌کش‌ها، سلامت عمومی جامعه را حفظ می‌کند و در عین حال، مسیر صادارات محصولات کشاورزی به کشورهای جهان را فراهم می‌کند. همچنین، یکی از مهم‌ترین اهداف آفت کش های گیاهی، تولید پسته سالم و باکیفیت و کنترل پسیل پسته است. فرمولاسیون تولید آفت کش های گیاهی، مبتنی بر ترکیب مواد اولیه صنعتی و روغن‌ها و اسانس‌های گیاهی است. این آفت‌کش‌های بومی، با قیمت تمام‌شده بسیار کمتری نسبت به آفت کش های ارگانیک خارجی در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد و کیفیت بسیار خوب آن‌ها، گامی مهم را برای رونق کشاورزی و کشت گیاهان دارویی بومی برمی‌دارد.

اخبار